Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Edremit'te korsan kitap baskını

Edremit

Bandrol ve Sertifika Denetim Komisyonu ile Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Korsan Yayıncılığının önlenmesi amacıyla Edremit'te korsan kitap operasyonu yapıldı.

Bandrol ve Sertifika Denetim Komisyonu ile Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Korsan Yayıncılığının önlenmesi amacıyla Edremit’te korsan kitap operasyonu yapıldı.
Yapılan kontrollerde, korsan kitap satışıyla ilgili olarak 1 işyeri, 1 araç ve 1 depo olmak üzere toplam üç ayrı noktaya eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.
Yapılan baskınlarda, çoğunluğu güncel kitaplardan oluşan ve orijinal piyasa değeri yaklaşık 130.000 lira olan, 12 adet Usulsüz Bandrollü kitap, 17 adet Sahte Bandrollü kitap, 6508 adet Bandrolsüz kitap olmak üzere toplam 6537 korsan kitaba el konularak, 3 şüpheli hakkında emniyet ekiplerince adli tahkikata başlandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Başkanlığında oluşturulan “Bandrol ve Sertifika Denetim Komisyonu” tarafından özellikle yaz aylarında tatil yeri olarak tercih edilen kıyı ilçelerimiz başta olmak üzere ilimiz genelinde faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimler artarak devam ettirilerek, korsan yayım ve dağıtım faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürü leceği açıklandı.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli